13.8 C
Sarajevo
28.03.2024

Čapljina i Požega sklopili sporazum prijateljstva

Načelnik općine Čapljina Smiljan Vidić i gradonačelnik grada Požege Darko Puljašić u utorak su potpisali Sporazum o bratimljenju, izražavajući spremnost za razvijanje i jačanje međusobnih veza između Čapljine i Požege.

Sporazum je potpisan u Požegi u sklopu svečane sjednice Gradskog vijeća grada Požege, a s ciljem ostvarivanja suradnje u oblasti kulture, umjetnosti, sporta i na polju turizma, te razmjenjivanja iskustva i suradnje na polju približavanja EU integracijama, kao i zajedničkom nastupanju u mnogim projektima EU.

Potpisanim sporazumom Čapljina i Požega obvezali su se razmijeniti iskustva iz oblasti razvoja lokalne samouprave, planiranja i provedbe projekata od interesa za oba grada i zajedničko sudjelovanje prema EU fondovima, kao i na projektima energetske učinkovitosti.

- OGLAS -

Općina Čapljina i grad Požega su već ranije uspješno realizirali projekt „Knowledge is power – together for EU“ kroz program Europa za građane, koji se prošle godine provodio u Čapljini, što pokazuje spremnost ovih gradova ka razvoju i napretku svojih lokalnih zajednica, a i šire regije.

U obraćanju nazočnim na svečanoj sjednici načelnik Vidić iskazao je zadovoljstvo potpisanim Sporazumom te izrazio spremnost za buduću suradnju i uspješnu realizaciju drugih projekata, objavljeno je u srijedu  na službenim stranicama Općine Čapljina.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA