Vijesti
Oglasili se iz UKC RS-a o ženi koja je bila 17 godina u zatočeništvu: "Primljena sa vidnim ranama po tijelu i neuhranjena!" Kako navode pacijentica je primljena 11. septembra u 21:30 sati, gdje je dovezena sanitetskim vozilom hitne pomoći.
#

G.K. (43) iz Laktaša, koja je godinama bila zapostavljana od strane svoje porodice, nalazi u stabilnom zdravstvenom stanju, svjesna je i komunikativna, saopćio je Univerzitetski klinički centar RS. 

Kako navode pacijentica je primljena 11. septembra u 21:30 sati, gdje je dovezena sanitetskim vozilom hitne pomoći.

"Pacijentica je primljena sa vidnim ranama po tijelu (dekubitusima), neuhranjena, anemična, nepokretna, zapuštenog zdravstvenog stanja i bez svijesti",  navode u UKC RS.

Prema riječima prof.dr Vlade Đajića, generalnog direktora UKC RS ljekari Urgentnog centra su hitno pristupili dijagnostičkoj obradi pacijenta i primjeni adekvatne terapije, te se pristupilo multidisciplinarnom liječenju i odmah su uključeni ljekari Klinike za plastično-rekonstruktivnu hirurgiju, hematolozi, infektolozi, internisti i stanje pacijentice se već narednog dana stabilizovalo.

Inače, u cijeli slučaj uključena je PU Banja Luka, tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, Centar za socijalni radi, kao i MUP RS. Razlog je što G.K. navodno nije iz kuće izašla od 2006. godine. Ona ne posjeduje lične dokumente, a za sada nije poznato da li postoje elementi krivičnog djela članova njene porodice. 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.