Vijesti
Oglasio se muzičar Mahir Petrović nakon što je automobilom udario Jozu Batinića: "Čuo sam da je nešto udarilo, mislio sam da je pas" On se oglasio na Facebooku, te pojasnio šta se desilo kobne noći.
#

Pjevač Mahir Petrović je 31. jula 2023. godine u Gornjem Vakufu/Uskoplju Audijem pokosio pješaka Jozu Batinića koji je podlegao povredama, a Petrović je pobjegao sa lica mjesta.Skoro mjesec dana se sakrivao i sa ocem Irfanom Petrovićem je pokušao popraviti oštećenja na Audiju, a onda ih je policija otkrila i lišila slobode.

On se oglasio na Facebooku, te pojasnio šta se desilo kobne noći. Kako ističe na početku, zajedno sa prijateljem, krenuli su prema jednom mjestu u blizini Gornjeg Vakufa da odvezu kolegu.

"Odjednom je nešto udarilo"

"Na putu kod Binga odjednom je nešto udarilo, ja nisam vidio nikoga, niti sam šta vidio na putu. Moje kolege su rekle da vozim, te da je bio pas na cesti. Išao sam trećom brzinom nekih 70-80 na sat. Da sam vidio da je čovjek na cesti, ne bih bježao nikako. Kada sam udario, kolege su mi rekle da vozim dalje i tad me je neka panika uhvatila. Stvarno nisam znao šta sam udario",  pojašnjava.

"Kada smo ponovo došli na mjesto nesreće, vidio sam policiju i trake po putu. Tu sam se prepao, nisam znao šta da radim, to je strah koji se ne može opisati. Ovim putem želim da porodici Batinić izrazim sućut. Nisam poznavao čovjeka, ali mi je žao. Pola mene je otišlo s tim čovjekom. Želio bih da stupim u kontakt sa porodicom od nastradalog. Ljudi, stvarno nisam vidio čovjeka, ne bih otišao da sam ga vidio. Od tog dana 20 kila sam izmršao. Na tabletama sam za smirenje svaki dan, poludio bih da ih ne pijem", dodaje.

Sve priznao policiji

Kako kaže, nije mogao teret nositi na sebi i onda je sve priznao policiji.

"Kako sam kasnije vidio, pokojni Jozo Batinić se kretao po sred puta, ali ljudi jel' to od Boga ili ne znam, ali stvarno nisam ništa vidio. Da sam bogdom vidio, skrenuo bih u banderu pa kad bih se sav polomio. Iskreno, žao mi je čovjeka i njegove porodice. Teško je, razumijem sve. Vjerujte da je pola mene umrlo s tim čovjekom. Nažalost, Jozu ne možemo vratiti, ali bih želio da se vidim sa njegovom porodicom. Žao mi je čovjeka, mene moja duša boli i ne bih volio da se iko nađe u ovakvoj situaciji",  poručio je Petrović.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.