1 C
Sarajevo
19.04.2024

Nezavisna vijećnica Sabina Čajić nova članica Naroda i Pravde

“Svakodnevno, nažalost, svjedočimo brojnim primjerima socijalne nepravde koju trpi najviše običan čovjek u našem društvu. Osnovna ljudska prava su ugrožena već godinama, kao što su pravo na rad, pravo na slobodu izražavanja, pravo na sigurnost i jednakost pred zakonom, pravo na ljudsko dostojanstvo. Nažalost, glavne uzroke pronalazimo u pogrešno vođenim politikama gdje vladajuće političke strukture odavno više ne služe narodu, već same sebi. To je dovelo do velike nesigurnosti i siromaštva u našem društvu, straha i neizvjesnosti koju osjeća i proživljava većina naših građana. U ovakvim okolnostima, u Narodu i Pravdi vidim političku organizaciju koja se bori da na teškom, ali pravednom, putu vrati dostojanstvo svakom čovjeku i njegova druga osnovna ljudska i građanska prava. Stoga sam odlučila i biti dio tima Naroda i Pravde, koji će, vođen pravdom i pravičnošću, služiti isključivo narodu“, pojasnila je Čajić motive pristupanja Narodu i Pravdi.

U Narodu i Pravdi naovde “da im je drago da ih kao političku opciju prepoznaju oni ljudi koji žele socijalnu pravdu za svakog građanina u našoj zemlji”.

“Na putu stvaranja drugačijeg, časnijeg političkog djelovanja utemeljenog na principima slobode, vladavine prava i pravde, zajedno moramo stvarati i realizirati politiku koja će biti podrška narodu, a ne sredstvo iskorištavanja i manipulacije u BiH“, navode iz Naroda i Pravde.

- OGLAS -

Sabina Čajić je rođena 20. 7. 1978. godine u Sarajevu. Osnovnu školu i Opću gimnaziju završila je u Hadžićima, a diplomirala je žurnalistiku na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Radila je kao novinarka, poslovna sekretarka na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu, a od 2007. obavlja poslove stručne saradnice za odnose s javnošću u JU “Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA