Vijesti
Otac stradalog Tahića: Otišao je da kupi bajramsku odjeću, bio je to posljednji put da smo se vidjeli Među mještanima Begovog Hana kod Žepča vladaju tuga i nevjerica nakon pogibije njihovih komšija Ajdina Tahića (19), Nermina Kamerića ( 22) i Ajdina Grahića (19).
#

U smrskanom Fordu Mondeo, koji se u ponedjeljak sudario s kamionom, jedino je preživio Nezir Memčić (17), koji je zadobio teške povrede.

Nastradali momci su živjeli u istoj ulici, kuća do kuće, samo se porodična kuća Tahića nalazi malo niže od ostalih. Rodbina, prijatelji, komšije su tokom dana obilazili neutješne porodice tragično stradalih mladića. U dvorištima odzvanjaju jecaji majki, sestara i rodbine.

 Za saobraćajnu nesreću Jasmin Tahić, otac nastradalog Ajdina Tahića, saznao je od prijatelja. Taj dan je otišao da registrira vozilo, a on mu je donio plaću.

– Majka mu je govorila da mu ispegla odjeću za Bajram, ali on nije htio, govoreći da će uzeti novo. Tog dana donio nam je iftar, jer smo supruga i ja postili.

Predvečer smo nas dvojica oprala dvorište pred Bajram, a on je kasnije dovezao majku s posla. Kada je sve završio, otišao je da kupi bajramsku odjeću. Bio je to posljednji put da smo se vidjeli – kaže Jasmin.

Danas zajednička dženaza

Načelnik općine Žepče Mato Zovko proglasio je danas Dan žalosti. Zajednička dženaza trojici mladića bit će klanjana danas u Begovom Hanu u 16 sati, a predvodit će je muftija zenički Mevludin ef. Dizdarević.

Kako bi podijelili bol i tugu koje su ih u ovom teškom trenutku zadesile, delegacije Općine i Medžlisa Islamske zajednice Žepče, s glavnim imamom Džaferom ef. Gračićem i predsjedavajućim Općinskog vijeća Edinom Šišićem na čelu, posjetile su jučer porodice nastradalih.

Gotovo sve aktivnosti koje su bile planirane povodom Kurban-bajrama u međuvremenu na području općine Žepče su otkazane.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.