Vijesti
Počelo suđenje za ubistvo E. Zejćirovića, u sudnici pušten uznemirujući snimak U prisustvu tužioca, optuženih i njihovih branilaca izvršeno je čitanje optužnice, nakon čega je izneseno uvodno izlaganje optužbe, te je saslušanjem članova porodice ubijenog započet dokazni postupak.
#

Po optužnici Tužilaštva Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, koja Suana Halilovića, Samida Šabanovića, Nihada Hukića i Suvada Djedovića tereti da su da su 17. novembra prošle godine oteli i na svirep način lišili života Edina Zejćirovića, danas je u Osnovnom sudu u Brčkom otvoren glavni pretres, saopšteno je iz Tužilaštva.

U prisustvu tužioca, optuženih i njihovih branilaca izvršeno je čitanje optužnice, nakon čega je izneseno uvodno izlaganje optužbe, te je saslušanjem članova porodice ubijenog započet dokazni postupak.

Podsjetimo, nakon intenzivne i sveobuhvatne istrage, Tužilaštvo Distrikta podiglo je optužnicu protiv Halilovića, Šabanovića, Hukića i Djedovića za krivična djela ubistva i otmice i dostavilo je Osnovnom sudu na daljnje nadležno postupanje. Tužilašvo ih ovom optužnicom tereti da su 17. novembra 2019. godine, od 18:30 do 22:00 sata, po prethodnom dogovoru, a nakon što ih je prvooptuženi okupio, u sastavu grupe oteli i potom do smrti pretukli i mučili oštećenog Zejćirovića.

Pošto je na prethodno održanom ročištu određena dinamika suđenja, danas je u ovom predmetu pred Osnovnim sudom započeo glavni pretres.

U prisustvu tužioca, optuženih i njihovih branilaca, pročitana je optužnica i izneseno uvodno izlaganje optužbe, te je saslušanjem u svojstvu svjedoka članova porodice ubijenog i puštanjem video snimka ubistva započet dokazni postupak pred sudom. Istovremeno, održano je i ročište po prijedlogu Tužilaštva da se optuženima produži pritvor o čemu će sud naknadno donijeti odluku.

Tokom daljnjeg postupka Tužilaštvo će nastaviti s izvođenjem dokaza na kojima zasniva optužbe protiv četvorice optuženih za ubistvo, izvršeno na svirep način i otmice, počinjene u sastavu grupe. Kao daljnji datumi suđenja planirani su 30. jul, 27. avgust i 15. septembar 2020.godine, stoji u saopštenju Tužilaštva Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.