11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

EURO 2020 u rukometu: Hrvatski navijači ponovo spremni da naprave spektakl

 Prvi dan nadmetanja u grupi “A”, čiji je domaćin Graz, 9. januara osim odličnog rukometa koji su prikazali prije svih Hrvatska i Bjelorusija, ali i Crna Gora i Srbija, obilježili su hrvatski navijači koji su stvorili sjajan ambijent u dvorani Staadthalle, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako stvari stoje uoči duela drugog kola između Hrvatske i Bjelorusije, koji počinje u 16 sati, može se očekivati isti spektakularan ambijent u dvorani. Naime, hrvatski navijači od ranih popodnevnih sati pristižu u Graz, koji je od Zagreba udaljen svega dva i po do tri sata vožnje. Uz to, navijačima iz Hrvatske na ruku ide i činjenica da je subota većini neradni dan, pa su je iskoristili za izlet u Austriju.

Iako su u prodaji samo paketi ulaznica za obje utakmice dana u grupi “A“, ispred biletarnice mogli su se vidjeti samo navijači s kockastim crveno-bijelim obilježjima, koji su čekali da vide da li će imati mogućnost da kupe karte. Nekih dva sata prije utakmice, organizatori su otvorili biletarnicu, a hrvatski navijači su veoma brzo pokupovali sve preostale ulaznice.

- OGLAS -

Iako u drugom duelu dana utakmicu na biti ili ne biti igraju komšije Crna Gora i Srbija ne očekuje se da će biti previše njihovih navijača na tribinama Stadthallea, čiji je kapacitet oko 5.500 mjesta. Očigledno je da su od tri selekcije iz bivše Jugoslavije za rukometni EURO najviše zainteresovani Hrvati, i to s razlogom jer je njihova reprezentacija jedna od kandidata za visok plasman. Za razliku od njih Srbi i Crnogorci će danas znati da li će njihovi ljubimci ostati u igri za plasman u drugi krug ili će već moći da počnu s pakovanjem kofera za povratak kući.

U grupi “A“ danas su na programu utakmice drugog kola u kojima se sastaju: Hrvatska – Bjelorusija u 16 sati, te Crna Gora i Srbija u 18.15. Poredak nakon prvog kola izgleda ovako: Hrvatska 2 boda, Bjelorusija 2, Srbija 0, Crna Gora 0.

U drugi krug takmičenja plasiraće se dvije prvoplasirane reprezentacije koje će prenijeti bod ili bodove osvojene u međusobnom duelu. U grupi “I“ druge faze, čije će se utakmice igrati u Beču, biće još po dvije prvoplasirane selekcije iz grupa “B“ i “C“.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA