11.6 C
Sarajevo
26.04.2024

Kosovo: Podignuta optužnica za podsticaj na izvršenje terorističkih dela

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu pred Osnovnim sudom u Prištini protiv okrivljenog F. Ll. zbog krivičnog dela „podsticaj na izvršenje terorističkih akcija“, prenosi Anadolu Agency (AA).

Specijalno tužilaštvo je saopštilo da je F. Ll. nagonio na izvršenje terorističkih dela, tako što je od 2018. do 24. aprila 2019. godine, putem društvene mreže Facebook izrazio radost i podržao nedavne terorističke napade koji su se dogodili u crkvama i hotelima u Šri Lanki, gde je najmanje 139 ljudi izgubilo život, uključujući 45 dece. On je taj akt komentarisao rečima: “Uz pomoć Allaha, sinovi ummeta napali su gde najviše boli, u crkvama i hotelima u Šri Lanki, a sutra će napasti ponovo, ali ovaj put u Parizu, Londonu, Vashingtonu i Njujorku.” 

Optuženi je objavio i video snimke, fotografije i pisane komentare u kojima izražava otvorenu podršku i naklonost terorističkoj organizaciji ISIS, putem kojih je raspirivao mržnju prema drugim članovima zajednice, navedeno je u saopštenju iz Specijalnog tužilaštva Kosova.

- OGLAS -

Dodaje se da je okrivljeni F. Ll. tim radnjama počinio krivično delo „podsticaj za izvršenje terorističkih akcija“ iz člana 134. Krivičnog zakonika Republike Kosovo.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA