Vijesti
Pogledajte gdje su uhapsili Marokanca koji se sumnjiči za ubistvo (FOTO) Državljanin Maroka čija je fotografija objavljena, a za kojeg se pretpostavlja da je jedan od izvršilaca ubistva na Idliži, je uhapšen, potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Radi se o 34-godišnjem Marokancu Hichamu Aglarasu koji je pravosudnim organima Bosne i Hercegovine poznat od ranije.

Naime, on je već osuđivan zbog posjedovanja opojnih droga te je osuđen na četiri mjeseca zatvora uslovno sa rokom kušnje od godinu.

Podsjetimo, u sukobu sa migrantima na Ilidži ubijen je Jasmin Berović dok su dvojica njegovih prijatelja teško povrijeđena.

 
Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i dalje rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela "Ubistvo" i "Teška tjelesna povreda" izvršenih na području općine Ilidža 17.11.2020. godine, te se poduzimaju intenzivne mjere i radnje na pronalasku osoba koje se dovode u vezu sa istim.

O izvršenim krivičnim djelima i raspoloživim saznanjima obaviještene su sve policijske agencije u Bosni i Hercegovini, kao i Obavještajno-sigurnosna agencija.

 
 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.