11.6 C
Sarajevo
25.04.2024

Koje utakmice propušta Cristiano Ronaldo?

Tokom prvog poluvremena CR je zatražio izmjenu, a navijače Stare dame je odmah oblio hladan znoj.

Srećom po Bianconere Ronaldo nije ozbiljnije povrijeđen. On će za desetak dana biti potpuno spreman i vjerovatno će igrati četvrtfinalni meč Lige prvaka protiv Ajaxa, koji je zakazan za 10. april.

Ipak, Cristiano će propustiti određene utakmice u Seriji A. Neće ga biti u čak tri meča, a Juve će u tom periodu igrati protiv Empolija, Cagliarija i Milana.

- OGLAS -

Juventus je već daleko odmakao konkurenciji, pa im Ronaldo u narednim akcijama neće biti neophodan. Za njih je najbitnije da spreman dočeka završnicu Lige prvaka u kojoj Bianconeri traže trofej nakon više od dvije decenije.

Ronaldo je i doveden iz razloga da se osvoji ovo takmičenje. Za sada Juve igra jako dobro, a posebno je bio impresivan meč osmine finala u kojem je Atletico Madrid potpuno razbijen.

Cristiano ove sezone u dresu Juventusa ima zaista fantastičnu statistiku. Nastupio je u 36 utakmica, postigao je 24 gola i upisao je 12 asistencija.

Od ovih brojki 19 golova je zabio u prvenstvu Italije gdje će se do kraja sezone boriti za titulu najboljeg strijelca sa fantastičnim Fabiom Quaglierellom i Krzysztofom Piatekom.

Ronaldovo neigranje će ovom dvojcu sasvim sigurno pomoći da se izdvoji, ali do kraja sezone ima još dosta da se igra, prenosi sportsport.ba

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA