Vijesti
Pretresi na više lokacija: Akcija policije u Sarajevu, uhapšene dvije osobe Izvršeni su pretresi na više lokacija u Kantonu Sarajevo kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.
#

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo provode akciju kodnog naziva "Partner" s ciljem dokumentovanja krivičnog djela "Trgovine ljudima".

Izvršeni su pretresi na više lokacija u Kantonu Sarajevo kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Uhapšene su dvije osobe i N. O. (1980) i S. A. (1986), obojica rođeni u Đurđeviku.

Isti su osumnjičeni za izvršenje navedenog krivičnog djela na način da su u proteklom periodu eksploatisali žene i djecu s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi radnom eksploatacijom i prisilnim prosjačenjem na području Kantona Sarajevo.

Nakon završene kriminalističke obrade u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS oba osumnjičena će biti predata u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.