Vijesti
Pritvorena dva pripadnika MUP-a RS zbog pljačkanja migranata O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci
#

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka predložilo je danas pritvor za Bojana Stankovića (24) i Miloša Bajića (23), zaposlene u Ministarstvu unutrašnjih poslova, zbog sumnje da su sa još dvije nepoznate osobe počinili razbojništvo nad grupom migranata u Banjaluci od kojih su oduzeli blizu 700 eura.

Postupajući tužilac je nakon ispitivanja dvojice osumnjičenih Banjalučana predložio pritvor zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka je saopšteno da su osumnjičeni u ponedjeljak, 7. novembra, u 23:00 sata, dok su vršili službenu dužnost, na banjalučkoj autobuskoj stanici iz bašte ugostiteljskog objekta izveli grupu od 15 migranata.

Nakon toga su četiri migranta izdvojili iz grupe, odveli prema željezničkoj stanici, te zajedno sa dvije nepoznate osobe, od kojih je jedno bilo naoružano automatskom puškom, pretresli migrante i od njih oduzeli i prisvojili 700 eura, dodaje se u saopštenju.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.