Vijesti
Profesorica iz Srbije uhapšena u BiH po Interpolovoj potjernici Beograđanku N. Š. koja predaje engleski jezik, Francuska traži zbog šverca narkotika
#

Beograđanka N. Š. (44), profesorica engleskog jezika, uhapšena je početkom avgusta na graničnom prijelazu Vardište u Bosni i Hercegovini, i to po potjernici francuskog Interpola, zbog sumnje da je bila dio međunarodne kriminalne grupe za šverc narkotika. 

Profesorici su lisice stavljene kada je krenula u Višegrad na izlet. 

- Žena je bila na odmoru u zapadnoj Srbiji i odlučila je da obiđe i Višegrad. Na graničnom prijelazu je pokazala osobnu iskaznicu, a kada je policajac provjerio u sustavu, vidio je da je za njom na snazi potjernica jer je potražuje sud iz Bordoa u Francuskoj, kaže izvor i dodaje da je N. Š. odmah uhapšena i odvedena u ekstradicioni pritvor. 

Sud u Bordou nalog za hapšenje profesorice iz Beograda izdao je u februaru ove godine.

U Sudu BiH, koji je nadležan za ekstradiciju, rečeno je da se Beograđanka nalazi u njihovom pritvoru i da je neizvjesno do kada će tamo ostati.

- Pritvor joj je određen 11. avgusta i može trajati do 11. februara 2021., kada bi trebalo da bude izručena, ili do promjene odluke suda u Bordou, Saopćili su iz Suda BiH.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.