Vijesti
Pronađena tijela nestalih osoba kod Gacka Državljani Republike Srbije, inicijala D.D. i M.M., čija beživotna tijela su pronađena na planini Lebršnik, u općini Plužine, u Republici Crnoj Gori, bili su odsjeli u hotelu "Mladost" na Tjentištu, potvrdili su danas iz Policijske uprave Foča.
#

Precizira su da su se 2. septembra osobe D.D. i M.M. udaljile u pravcu Čemerna, krenuvši u obilazak planinskih predjela te se 3.septembra nisu vratili u pomenuti hotel.

O svemu je policiju obavijestio lovočuvar zaposlen u Nacionalnom parku „Sutjeska“ Foča.

U pretragu terena, u rejonu planina Volujak i Lebršnik, uputili su se sa policijskim službenicima Policijske uprave Foča, i njihove kolege iz Policijske uprave Trebinje, Policijske stanice Gacko i radnici Sektora za zaštitu Nacionalnog parka Sutjeska, kao i Gorska služba spasavanja „Wolf“ .

Pronađeno je vozilo „renault megan“ u mjestu zvanom Papin do, u općini Gacko, dok su detaljnom pretragom terena, 3.septembra, oko 17.30 sati, na planini Lebršnik, u mjestu zvanom Kuk, u općini Plužine, Republika Crna Gora, pronađena beživotna tijela nestalih lica D.D. i M.M.

O događaju je obaviještena nadležna Policijska uprave Plužine, čiji će policijski službenici izvršiti uviđaj i preduzeti dalje mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.