Vijesti
Pronađeno tijelo stradale djevojčice u Skadarskom jezeru Timovi nastavljaju potragu za njenim ocem Ratkom Kumburovićem i Darkom Vujoševićem
#

Ronioci Regionalnog centra iz Bijele izvukli su danas oko podneva tijelo djevojčice koja je stradala kada se prije dva dana prevrnuo čamac na Skadarskom jezeru, kazao je CdM-u direktor Centra Vesko Mijajlović.

- Tijelo djevojčice smo pronašli na desnoj strani obale. Pronašao ju je prvi tim ronilaca. Upravo je u vodu ušao drugi tim ronilaca i oba tima nastavljaju potragu za njenim ocem Ratkom Kumburovićem i Darkom Vujoševićem - istakao je Mijajlović.

Ronioci savremenim sonarom Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju detaljno pretražuju korito.

U potragu su uključene spasilačke službe Nacionalnog parka ''Skadarsko jezero'', pripadnici Službe zaštite i spašavanja Podgorica, ronioci Regionalnog centra iz Bijele, policija, kao i građani.

U akciju je, kako je ranije saopćeno iz MUP-a, uključen i helikopter koji pretražuje teren iz zraka.

Trudnica Jana Kumburović, čije je tijelo pronađeno, njezin suprug Ratko i njihovo dvanaestodišnje dijete utopili su se vraćajući se čamcem iz manastira Vranjina na Skadarskom jezeru. Utopio se i njihov prijatelj, Podgoričanin Darko Vujošević, koji ih je pokušao spasiti.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.