12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Čedo naružio Šešelja: Eh da sam imao para da te raketom pošaljem negdje, ali vratili bi te i iz svemira… (VIDEO)

Čedomir Jovanović je upitao sve prisutne u Skupštini Srbije da li su njima uopšte potrebne više ovakve sjednice te da li imaju da izgovore nešto što nisu do sada.

„Smisla ima razgovarati o Kosovu u 2019. godini samo ukoliko se ova rasprava pretvori u razgovor o nama”, rekao je u uvodu Vučić.

“Bićete žigosani kao izdajnik, šta god da uradite, ali budite ono što drugi nisu. Pokušajte da budete državnik, a ne političar. Državnici gledaju u budućnost, a političari u prošlost. Otvorite perspektivu mira, dogovorite se sa Albancima. Nije pitanje kako ćemo rešiti Kosovo, već šta je naše novo Kosovo”, rekao je Jovanović.

- OGLAS -

“Kažete: ‘Izaći ćemo pred narod.’ Zamislite kako će to da se završi? Zamislite da ste pitali za plate i penzije. Naš narod ide i glasa za rat, a onda se čude kako padaju bombe. Narod treba da shvati u kom vremenu živi. Vi ste predsednik, budite predsednik. Iskoračite”, poručio je Jovanović Vučiću.

Njegovo obraćanje pogledajte na ovome linku, a najsmješniji trenutak na 12:58.

Prema njegovim riječima, “za sedam godina vlasti izgubljeno je vreme u kojem smo mogli makar da pokušamo da postanemo pristojan narod”.

‘Ušao kao u Skupštinu Kosova’

“Koja je to istina koju trebamo da izaberemo umesto laži”, upitao je Jovanović, koji je rekao da je Vučić u Skupštinu Srbije ušao kao u Skupštinu Kosova, jer je “podeljenost u društvu velika, dok se zakazuju mitinzi i kontramitinzi, a [lider Srpske radikalne stranke i presuđeni ratnu zločonac Vojislav] Šešelj gazi političke protivnike automobilom ispred Skupštine”.

Jovanović je rekao Vučiću i da ni u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, ni u Srpskoj akademiji nauka i umjetnosti – SANU neće naći podršku i da je sam u svemu tome.

“Ne znam kako ćete uraditi, ali ne idite putem koji su išli raniji predsednici”, poručio je Jovanović i dodao da je Srbima potreban mir s Albancima.

“Srbiji je potreban mir sa Albancima, ali pre toga mir sa nama samima. Morate da nastavite pregovore. Ako mi ne pomognemo Albancima i sebi da Kosovo postane normalno, ujediniće se sa Albanijom, pa će se otvoriti problem Severne Makedonije, Crne Gore, Grčke…”, zaključio je Jovanović.

Pogledajte šta je sve rekao Čedomir Jovanović prilikom gostovanja na Face TV-u: 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA