Vijesti
Pucnjava kod Vijećnice: Muškarac zadobio povrede opasne po život, uhapšen napadač U KCUS doveden bez svijesti
#

Iz MUP-a Kantona Sarajevo saopćeno je da je jučer ujutro oko 5:25 sati od strane ZZHMP KS putem telefona, obaviještena Policijska uprava Stari Grad, da je u ulici Brodac jedno lice zadobilo povrede upotrebom vatrenog oružja. 

Na lice mjesta upućena je patrola koja je u ulici koja se nalazi pored sarajevske Vijećnice zatekla ljekare Hitne poći koji su zbrinjavali ranjenog D. A. (34) iz Sarajeva. 

Trenutno stabilno stanje

- Nakon pružene ljekarske pomoći prevezen he je na KUM KCUS-a, na Odjeljenje klinike za anesteziju i reanimaciju. Od strane dežurnog doktora, konstatovano je da se lice trenutno nalazi u besvjesnom stanju sa teškim povredama opasnim po život, ali da je stanje trenutno stabilno. O navedenom obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je zajedno sa ekipom MUP-a KS, izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajem- saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Predat u prostorije za zadržavanje

Radeći na rasvjetljavanju navedenog dogadaja, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Odjeljenje za krvne, seksualne i ratne zločine MUP-a KS, istogt dana u 15:30 sati, uhapsili su O. H. (28) iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio izazivanja opće opasnosti te krivično djelo iz člana 74. ZONDINOM-a

Uhapšeni je predat u prostorije za zadržavanje MUP-a Kantona Sarajevo.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.