Vijesti
UŽIVO | Drama u Beču: Pucnjava i napad bombom ispred sinagoge u centru Beča (VIDEO) Prema prvim informacijama, došlo je do pucnjave na Schwedenplatzu u centru Beča. Policija je na licu mjesta i još uvijek se vrši uviđaj i procjenjuje šteta.
# Heute

Prema prvim informacijama, došlo je do pucnjave na Schwedenplatzu u centru Beča. Policija je na licu mjesta i još uvijek se vrši uviđaj i procjenjuje šteta. 

22: 05 - Žrtva na Facebooku piše: "Upucan sam"

U međuvremenu jedna od žrtava se javila na Facebooku. Korisnik je objavio: "Schwedenplatz, upravo sam pogođen." Zatim je pitao jesu li svi okolo dobro. Prema okolnostima, svjedok bi trebao biti dobro. Prema vlastitoj izjavi, pogođen je u lakat, a zatim se skrivao u stanici podzemne željeznice.

22:00 - HEUTE: Uzimanje talaca u nekoliko barova

Nakon pucnjave u centru Beča, takođe se navodi da je u restoranima bilo više slučajeva uzimanja talaca. Prema prvim informacijama, do toga je došlo u barovima "Joma", "Black Kameel" i "Akakiko" u 7. okrugu. Takođe se navodi da je aktivna talačka kriza u "Hiltonu".

21: 55 Nehammer: "Teror - još uvijek traje"

Ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer rekao je za austrijske medije da je riječ terorističkom napadu. Situacija u Beču trenutno je potpuno zbunjujuća. Bilo je nekoliko razmjena vatre u centru Beča. LPD Beč je na Twitteru potvrdio da ima povrijeđenih osoba i najmanje jednu žrtvu. Vjerovatno ima više mrtvih. Koristimo sve raspoložive snage.

21:45 - Ministarstvo unutarnjih poslova je dodalo kako je uhapšen najmanje jedan napač, a potvrdili su i kako je jedan od policajaca ranjen i teško ozlijeđen.

21:38 - Kleine Zeitung javlja kako je među mrtvima jedan od napadača

21:35 -  “Zvučalo je kao eksplozija, a potom smo shvatili da se puca. Onda smo vidjeli osobu koja trči niz Seitenstetten, koja je divljački pucala s automatskim oružjem. Onda je skrenuo u smjeru Schwedenplatza. Tamo je nastavio divljački pucati. Onda je stigla i policija i zapucala”, rekli su svjedoci

21:26 - Kurier javlja kako je poginulo sedam osoba!

21:20 -  Kako javljaju austrijski mediji ispred sinagoge u centru Beča je došlo do pucnjave i napada bombom. Pišu kako se čulo nekoliko pucnjeva u blizini Schwedenplatza te kako se jedna osoba raznijela eksplozivnim pojasom. 

Dodaju i kako je bilo više napadača i kako su u bijegu. Policija je zamolila ljude da izbjegavaju mjesto događanja i šire područje.

21:10 - Prema informacijama austrijskog portala Heute, pozadina pucnjave nije poznata. Bečki policajac ranjen je u pucnjavi do koje je došlo kod sinagoge u centru grada. Policija je zatvorila podzemnu stanicu Schottenring, a prema prvim informacijama jedan muškarac je teško ozlijeđen. 

Situacija u glavnom gradu Austrije je trenutno potpuno zbunjujuća. Svjedoci prijavljuju između 10 i 50 hitaca.

Bečka policija je zamolila građane da trenutno izbjegavaju prvi okrug Beča (1.Bezirk)

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.