8 C
Sarajevo
26.04.2024

Davis Cup: Danas kreće obračun bh. i južnoafričkih tenisera, prvi na teren izlaze Džumhur i Roelofse

Teniska selekcija Bosne i Hercegovine danas otvara seriju mečeva protiv Južnoafričke Republike (JAR) u play-offu Svjetske grupe 1 Davis Cupa.

Prvi meč u Gradskoj areni Husejin Smajlović u Zenici igrat će Damir Džumhur i Ruan Roelofse.

Taj susret počinje u 15 sati, nakon kojeg će snage odmjeriti Mirza Bašić i najbolji igrač JAR-a, Lloyd Harris. Harris je rangiran na 93. mjestu ATP liste te je i najbolje rangirani igrač u obje selekcije, jer je Džumhur trenutno na 107. mjestu.

- OGLAS -

“Možda je mala prednost za nas, ukoliko ja odradim posao onakao kako se očekuje. Ukoliko sve bude na dobrom nivou, trebalo bi da povedemo 1:0 i da taj pritisak sa Mirze skinem. Sigurno da će njemu biti lakše igrati, ukoliko budemo imali vodstvo”, smatra Džumhur, koji se nada da će donijeti prednost bh. timu.

Drugog dana, u subotu, sa početkom u 13 sati, na teren će prvo dubl igrači. Mirza Bašić i Tomislav Brkić pokušat će osvojiti važan poen za BiH protiv Ravena Klaasena, koji je 11. igrač na top-lipsti svjetskih dubl igrača, a kojem će par biti Ruan Roelofse. Nakon toga, trebali bi igrati Džumhur – Harris te Bašić – Roelofse.

Osiguran je direktan TV prenos obračuna tenisera BiH i Južnoafričke Republike, na kanalu BHT1.

 

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA