10.5 C
Sarajevo
19.04.2024

Sančes je Interov, Junajted prihvatio da plati sedam miliona

Inter je u samo nekoliko sati doveo šesto pojačanje, Kristijana Biragija iz Fiorentine, ali i završio sedmo – Aleksis Sančes danas će stići u Milano na medicinske preglede nakon što je milanski klub dogovorio sve sa Mančester junajtedom.

Čileanac je desetak dana unazad bio na korak od Intera, ali je problem predstavljala ogromna plata (12 miliona eura) koju je imao u Junajtedu.

U utorak je i ta prepreka otklonjena, nakon što je engleski klub prihvatio da u sezoni 2019/20. Inter plati pet miliona od pomenutih 12, a ostatak “crveni đavoli”.

- OGLAS -

Sančes dolazi na pozajmicu i u ugovoru neće postojati opcija otkupa kako se ranije očekivalo, ali italijanski mediji navode da Inter i Junajted imaju džentlmenski dogovor i da će bivši napadač Arsenala, Barselone i Udinezea vjerovatno i ostati u Gradu mode narednog ljeta.

Inter je, naime, opciju otkupa sada isključio kako bi izbjegao nove pregovore s Junajtedom oko godišnje plate čileanskog napadača.

Tako pojedini mediji s Apenina prenose da će Inter narednog ljeta platiti Junajtedu obeštećenje od 20 miliona eura, kao i da je dogovoreno da Sančesova plata od sezone 2020/21. iznosi oko šest miliona godišnje.

“Crno-plavi” su prije Sančesa i Biragija doveli Dijega Godina (iz Atletiko Madrida), Stefana Sensija (Sasuolo), Nikoloa Barelu (Kaljari), Valentina Lazara (Herta) i Romelua Lukakua iz Mančester junajteda.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA