12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Özer: Uzbuđen sam što sam u Zenici i BiH

Novi trener nogometaša Čelika, Turčin Hasan Özer, koji je pred današnji trening prvi put razgovarao i s bh. novinarima, istakao je da mu je drago što je stigao u Zenicu te da se uopće ne osjeća strancem.
-Grad je lijep, a BiH je za nas važna zemlja, u kojoj se ne osjećamo stranci. Veoma sam uzbuđen što sam tu – kazao je Özer, koji je dodao da je na početku stvaranja novog tima, ali da je uvjeren da će uraditi posao, što se od njega i očekuje.

Siguran je da će Čelik narednu sezonu biti bolje plasiran nego protekle, u kojoj je završio kao sedmi.

-Čelik je klub koji se stepenicu po stepenicu približava vrhu. Imamo igrače koji su u mladoj selekciji BiH, zadržali smo i kostur tima te s novim igračima koje smo doveli i koje ćemo još dovesti, planiramo sklopiti ekipu koja će igrati dobar nogomet.

- OGLAS -

Mi ćemo igrati nogomet koji će privući dosta navijača. To mi je želja, ali je nogomet nepredvidiv i nikada ne znate s kakvim ćete se uvjetima susretati – napominje Özer, koji dodaje da već prekosutra napuštaju grad.

-Već u srijedu putujemo u Tursku, gdje ćemo trenirati u kampu u gradu Bolu. Idemo da se maksimalno dobro spremimo i vratimo spremni za narednu sezonu. U planu je da ostanemo 15-ak dana i da odigramo barem tri kontrolne utakmice – kaže Özer, koji je svjestan da do polaska na pripreme neće moći imati sve igrače.

Čelik je upravo dogovorio dvogodišnji angažman novog napadača, Almira Aganspahića iz Krupe na Vrbasu, koji će tek sutra trenirati s ekipom. Danas je trenirao novajlija Ševkija Resić, koji je stigao na jednogodišnju posudbu iz Sarajeva.

Danas na treningu nije bilo Ermina Huseinbašića, pojačanja iz Zvijezde 09, koji je za vrijeme treninga obavljao razgovore s klupskim čelnicima pa je nepoznato da li će ostati na Bilinom polju.

Splićanin Ante Blažević, koji je jučer bio na prozivci, otputovao je kući zbog dodatnih zdravstvenih pretraga. Na treningu nije bilo ni Marina Jurine, koji je sinoć potpisao novi, jednogodišnji ugovor.

Kapiten Fenan Salčinović, mada još nije produžio ugovor, trenirao je i danas pa se očekuje da će produžiti saradnju, dok je prošlosezonski prvi strijelac tima, Haris Dilaver, kojem je također istekao ugovor, dio današnjeg treninga promatrao iz svečane lože.

-Čekam inostrani angažman ili neku dobru, konkretnu ponudu. Još nismo razgovarali o ostanku u Čeliku- kazao je u izjavi za Fenu Dilaver.

Nigerijac Pascual Okoli, zatim Anel Dedić, Ševko Okić, Ivan Livaja i Tarik Adilović, koji su pod ugovorom, ali koji nisu jučer bili na prozivci, ni danas nisu trenirali s ekipom. Stoper Luka Miletić i veznjak Harun Vardo se oporavljaju od povreda.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA