Vijesti
Rekli komšijama da "zakopavaju svinju", a ustvari skrivali jezivi zločin Sin je ubio oca nasilnika, a potom godinama skrivao zločin
#

Viši sud u Požarevcu osudio je Aleksandra Ljubenovića (24) iz Kučeva na osam godina zatvora za ubistvo oca Srećka Ljubenovića (38). Stravičan zločin se dogodio 21. maja 2013. godine i u skrivanju ubistva učestvovala je cijela porodica. 

 Psihijatrijskim vještačenjem utvrđeno je da je Aleksandar u trenutku izvršenja krivičnog djela bio smanjeno uračunljiv.

Za krivično djelo Aleksandar je optužen na osam godina, jer su mu kao olakšavajuće okolnosti uzete nasilništvo koje je trpio od oca i to što je bio tek mlađi punoljetnik kada je počinio zločin. Ubijeni Srećko godinama je tukao i maltretirao suprugu i obojicu svojih sinova, rekli su svjedoci. 

Kako je rekao, to je uradio kada se vratio iz grada i saznao da je otac ponovo maltretirao njegovu majku. Od mlađeg brata uzeo je pištolj koji je ovaj nabavio od svog druga i otišao na sprat, gdje je oca zatekao na spavanju i pucao mu u sljepoočnicu. Zatim je s majkom tijelo uvio u cerade i stavio u gepek njenog Mercedesa.

Sutradan su tijelo, uz pomoć dvojice mještana, kojima su rekli da zakopavaju zaraženu svinju, odvezli na njivu i tamo ga zakopali.

Supruga je godinama govorila da je Srećko otišao da radi van zemlje. Ona je zbog toga uhapšena, ali je na saslušanju izjavila da je ubistvo izvršio njihov stariji sin, koji je uskoro završio u pritvoru.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.