12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Bizarna situacija na Svjetskom prvenstvu. “Sva sreća da smo pročitali pravila”

Iako je nakon utrke čestitala Talijanki Marti Bassino na pobjedi i osvojenoj zlatnoj medalji, Austrijanka Katharina Liensberger je nešto kasnije doznala kako je i ona osvojila zlatnu medalju u paralelnom veleslalomu na svjetskom prvenstvu u Cortini d'Ampezzo.

Liensberger je nakon utrke smatrala kako je osvojila srebro premda je u finalu imala isto vrijeme kao i Talijanka Marta Bassino. No talijanska skijašica je imala bolje vrijeme druge vožnje, što je do finala bio presudni kriterij u slučaju istog rezultata.

Talijanka je proglašena pobjednicom, no Austrijski skijaški savez (OSV) je još jednom provjerio propise i pronašao članak u kojem se navodi da se u finalu u slučaju istog rezultata pobjeda dijeli.

- OGLAS -

“Sva sreća da smo provjerili pravila. Zanimljivo je da suci u prvi mah nisu imali na umu te propise”, kazao je sportski direktor OSV-a Toni Gigera za austrijsku televiziju.

100. zlato za Austriju

Mlada austrijska skijašica bila je oduševljena ovakvim raspletom događaja.

“O, Bože. To je super, čak ne znam ni šta reći. Trenutno se ne snalazim, osvajanje zlatne medalje nešto je vrlo posebno. To je san koji se danas ostvario”, kazala je 23-godišnja Austrijanka koja je osvojila stotu zlatnu medalju za Austriju na svjetskim prvenstvima.

Sretna je bila i zlatna Talijanka Marta Bassino.

“Bila je ovo zaista sjajna borba. Dala sam sve od sebe. Beskrajno sam zahvalna što mogu proslaviti pobjedu ovdje u svojoj zemlji”, kazala je dodavši: “Nisam završila svoj posao u Cortini. Danas sam skinula veliki teret s leđa.”

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA