2.7 C
Sarajevo
26.04.2024

Mlade violinistice iz Srbije i BiH predstavile prvu kompoziciju “Violin Adventures”

Iako Nikolić i Čolović već duže zajedno sarađuju, najveća zasluga za kompletnu priču koja se krije iza kompozicije “Violin Adventures” pripada bosanskohercegovačkom producentu i reditelju Anisu Mujanoviću.

Kako kaže Mujanović, nada se da ovaj kreativni spoj dvije violinistice može svima pružiti tračak nade i pozitivne vibracije u teško pandemijsko vrijeme. Mujanović, koji potpisuje režiju i produkciju za mnogobrojne videospotove, je ustvari osmislio ovaj muzički projekt, a uskoro priprema i videospot za kompoziciju.

Andrijana Nikolić i Nikolina Čolović kroz “Violin Adventures” pokazuju da jednako impresivno sviraju Bacha i Vivaldija, kao i moderne aranžmane. 

- OGLAS -

Uspijeh “Just 2” širi se brojnim online muzičkim platformama gdje pratitelji Andrijane i Nikoline imaju samo riječi hvale za mlade umjetnice. Njih dvije su poznate publici i po nastupima na brojnim koncertima i manifestacijama u našoj zemlji, a kao profesorice su u nekoliko proteklih godina ostvarile i izvrsne rezultate sa svojim učenicima na međunarodnim takmičenjima.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA