Vijesti
Saobraćajna nesreća u Buča Potoku, automobil udario dijete Poznato i u kakvom je stanju dijete koje je udario automobil.
#

U sarajevskom naselju Buča Potok u četvrtak ujutru došlo je do saobraćajne nesreće, a tokom koje je automobilom udareno dijete.

Kako su za N1 potvrdili iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo, uviđaj na mjestu nesreće je obavljen, a dijete je, na svu sreću, dobro.

Povodom nesreće reagovala je i mještanka, koja ističe kako već godinama od lokalnih vlasti zahtijeva da se dužinom ulice Adema Buće postave usporivači saobraćaja ili radari.

“Nikad se ništa nije realiziralo. Uvijek na istim lokacijama dužinom ove ulice okvirno u razmaku od sto-dvjesta metara se dešavaju nesreće”, tvrdi ona na svom Facebook nalogu.

Dodala je i da je dijete jutros udareno prilikom povratka iz škole, te potvrdila informaciju da je dobro.

Podsjetimo, sutra će se, sa početkom u 10.00 sati, održati hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo posvećena sigurnosti u saobraćaju. Ujedno, poslanici će nastojati raspraviti, te ponuditi rješenje aktuelne problematike (ne)plaćanja školarina na fakultetima Univerziteta u Sarajevu.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.