1.6 C
Sarajevo
19.04.2024

Prvi dio bh. tima otputovao na Zimske olimpijske igre mladih u Lozanu

Prvi dio bosankohercegovačkog tima, koji će nastupiti na Zimskim olimpijskim igrama mladih (YOG), danas je sa sarajevskog aerodroma otputovao u švicarsku Lausannu.

Nakon Innsbrucka 2012. i Lillehammera 2016. godine, Lausanne će od 9. do 22. januara biti domaćin trećeg izdanja zimskog YOG-a na kojem se očekuje učešće preko 1.800 mladih sportista i sportašica uzrasta od 15 do 18 godina iz više od 70 država svijeta.

Među predstavnicima 16 zastupljenih sportova prvi put je izjednačen broj sportašica i sportaša, a bit će smješteni u dva olimpijska sela – u Lausanni i St. Moritzu.

- OGLAS -

Bosnu i Hercegovinu će predstavljati devet sportista koji će braniti bh. boje u četiri sporta (alpsko skijanje, biatlon, skijaško trčanje i sankanje).

BiH na YOG Lozana 2020 će predstavljati takmičari: Esma Alić i Alen Bičakčić Alen (alspko skijanjue), Aleksa Vuković, Uroš Lalović i Davor Škipina Davor (bitalon), Đorđe Santrač, Vesna Pantić i Sara Plakalović (ski trčanje) i Hamza Pleho (sankanje), te treneri Mirza Nezirović, Bojan Minić, Katarina Bogdanović, Goran Santrač i  Senad Omanović Senad. 

Ispred Olimpijskog komiteta BiH kao šef misije putuje Said Fazlagić, generalni sekretar i zamjenik šefa misije Dejana Planinčić.

Imajući u vidu da se takmičenja održavaju na dvije udaljene lokacije (Lausanne i St. Moritzu), zastavu Bosne i Hercegovine na svečanom otvaranju u Lausanne će nositi skijašica Esma Alić, dok će zastavu u St. Moritzu nositi sankaš Hamza Pleho, saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA