Vijesti
Sarajevski konobar završio u zatvoru nakon što je istukao inspektora Općinski sud u Sarajevu oglasio je krivim Edina Fazlića zbog krivičnog djela sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje
# N1

Nakon razmatranja Sporazuma o priznanju krivnje, Općinski sud u Sarajevu oglasio je krivim Edina Fazlića zbog krivičnog djela sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje. Osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od sedam mjeseci, saopćeno je danas iz Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Kako je navedeno u saopćenju Tužilaštva, Edin Fazlić se tereti da je 1. jula 2020.godine oko 12 sati u bašti jednog ugostiteljskog objekta u Općini Novo Sarajevo u kojem radi kao konobar, zaprijetio inspektoru Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, tako što mu je prijetećim tonom rekao „Nećeš ti nikog pisati“, s obzirom da je u zapisniku trebao biti naveden kao osoba koja prisustvuje nadzoru.

''Nakon toga je optuženi prišao insptektoru i stisnutim pesnicama mu zadao više udaraca u predjelu glave i tijela'', saopćeno je.

Oštećeni je zadobio lake tjelesne povrede.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.