20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

Crna Gora: Marković traži da mediji prenose nastavne sadržaje

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković pozvao je medije u toj zemlji da za vrijeme obustave nastave prenesu đacima nastavne sadržaje, javlja Anadolu Agency (AA).

Marković je kazao da će taj zahtjev i formalno uputiti medijima, pojašnjavajući da je odluka o obustavi donijeta u interesu očuvanja zdravlja učenika i zaposlenih u prosvjeti, njihovih porodica i svih građana.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti je u petak, zbog prevencije pojave korona virusa, donijelo odluku o obustavi rada vaspitno-obrazovnih ustanova u narednih 15 dana.

- OGLAS -

“Pozvaću medije da u partnerstvu sa Vladom olakšaju prenošenje nastavnih sadržaja i učine ih dostupnim. Ovo nije zamjena za redovnu nastavu, niti će biti predmet ocjenjivanja po povratku u školske klupe. Cilj je održavanje kontinuiteta obrazovnog programa u mogućoj mjeri”, kazao je Marković.

Prema njegovim riječima, Vlada insistira da učenici i u ovoj situaciji budu usmjereni na nastavak školovanja.

Marković je pojasnio da je zatražio da Ministarstvo prosvjete pripremi plan objavljivanja nastavno-obrazovnih sadržaja putem štampe, elektronskih medija i drugih kanala komunikacije za vrijeme trajanja obustave nastave.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA