Vijesti
Službenica MUP-a TK osuđena zbog krađe bunde Tužilaštvo Distrikta Brčko BiH dokazalo je optužbe za krađu protiv policijske službenice MUP-a Tuzlanskog kantona Amire Bajraktarević (34), usljed čega je pred pravosuđem Distrikta osuđena na kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca
#
Nju je na ovu kaznu pravosnažno osudio Apelacioni sud Distrikta nakon što je preinačio prvostepenu presudu kojom je prvobitno osuđena na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci.   

Podsjetimo, Tužilaštvo Distrikta Brčko optužilo je Bajraktarević da je u decembru 2017. godine na pijaci "Arizona" u mjestu Porebrice, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, iz jednog prodajnog objekta ukrala odjevni artikl vrijedan 1.200 KM.

Ona je, kako se navodi u optužnici, iz jednog butika s izložbene lutke skinula i uzela bundu navedene vrijednosti, za koju je oštetila vlasnika O. H.

Optužnica protiv policijske službenice Kantonalnog ministarstva unutrašnjih poslova, zaposlene u jednoj policijskoj stanici u Tuzli, u potpunosti je dokazana pred sudovima Distrikta te je Bajraktarević osuđena na zatvorsku kaznu.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.