Vijesti
Spriječeno krijumčarenje ljudi na području Posušja O događajima su obaviješteni i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH.
#

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Gorica u utorak su spriječili krijumčarenje pet državljana Republike Turske u graničnom pojasu na području Posušja.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom kontrole državne granice i kontrolom putničkog motornog vozila BMW, nacionalnih oznaka Republike Hrvatske. Vozilom je upravljao I. B. (1997), državljanin R. Hrvatske, navodi se u saopćenju Granične policije (GPBiH).

Dan ranije, 18. septembra, na području Posušja pripadnici ove jedinice su zaustavili putničko motorno vozilo Škoda, nacionalnih oznaka BiH, u kojem je D. Č. (1978), državljanin Bosne i Hercegovine, prevozio pet državljana Republike Turske. Istovremeno je zaustavljen i automobil Grand Cherokee, nacionalnih oznaka Savezne Republike Njemačke, koji se kretao ispred kao prethodnica zaustavljenom vozilu, a vozilom je upravljao R. S. (1986), također, državljanin BiH.

Zbog postojanja sumnje da su počinjena krivična djela "Krijumčarenje osoba", o navedenim događajima je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH, prema čijoj su naredbi vozači ispitani u svojstvu osumnjičenih, a vozila i drugi dokazni materijali privremeno oduzeti. Protiv osumnjičenih osoba Tužilaštvu BiH bit će dostavljeni izvještaji o počinjenim krivičnim djelima "Krijumčarenje osoba".

O događajima su obaviješteni i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH, stoji u saopćenju. 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.