Vijesti
Šta se sinoć dogodilo kod Kaknja - jedno lice je preminulo, drugo uhapšeno: U toku je velika istraga Sinoć je u Kaknju došlo do incidenta čiji je epilog završio tragično - jedna osoba je preminula, a druga uhapšena.
#

Iako su pojedini objavili da je riječ o ubistvu, u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona ne žele potvrditi ovu kvalifikaciju krivičnog djela, navodeći da je u toku velika istraga cijelog slučaja. A, ovako glasi zvanična informacija o svemu:

"Dana 19. septembra 2023. godine, u 22.19 sati, u prostorije Hitne medicinske pomoći u Kaknju dovezeno je beživotno tijelo N.F. (1960.) iz Kaknja. Izvršenim pregledom tijela uočeno je više fizičkih povreda za koje postoje sumnja da su nastale nasilnim putem.

O navedenom događaju upoznat je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona koji je zajedno sa službenicima Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko -dobojskog kantona, Specijalne policijske jedinice i Policijske stanice Kakanj, izašao na lice mjesta te rukovodio uviđajnim radnjama.

Obavljenim razgovorima sa svjedocima te izvršenim operativnim provjerama na terenu došlo se do saznanja da se u vezu sa povređivanjem preminulog lica može dovesti lice H.N. (1972.) iz Kaknja koje je locirano, lišeno slobode i nad kojim je zavedena kriminalistička obrada. Kako je utvrđeno poduzetim aktivnostima na rasvjetljavanju krivičnog djela, povrede preminulom licu su nanesene prilikom narušavanja javnog reda i mira, u večernjim satima, u ugostiteljskom objektu ulici Alije Izetbegovića u Kaknju.

Po nalogu postupajućeg tužioca naložena je obdukcija tijela preminulog lica kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti. Nastavljaju se daljnje aktivnosti policijskih službenika na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela i utvrđivanju svih okolnosti pod kojima je isto izvršeno."

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.