2 C
Sarajevo
27.04.2024

Melika Rašidović dobitnica Povelje za najhumaniji angažman godine

Prosvjetna radnica iz Ustikoline Melika Rašidović dobitnica je prve Povelje za najhumaniji angažman godine “Homo homini“, nagrade koju je s ciljem promocije i afirmacije humanosti ustanovila redakcija novina “Glas Goražda“.  

Kako je istaknuto prilikom današnje dodjele ovog priznanja, Melika Rašidović cijeli život posvetila je humanosti, a posebno se u tom smislu izdvaja njena posvećenost i podrška djevojčici Mireli Bećirović tokom prošle godine, u nastojanju da se obezbijede potrebni uslovi za njeno liječenje.

Melika ističe da ovo ili bilo kakvo drugo priznanje nije očekivala.

- OGLAS -

– Sve što sam radila dosad bilo je u cilju spašavanja dječijeg života. Ne volim da se to javno promoviše ali način na koji sam radila morao je biti javan zbog hitnosti situacije. Sve što radim, radim iz srca i ljubavi i nastavit ću i dalje, uz želju da bude što manje takvih akcija. Moram reći da ništa nisam radila sama već uz pomoć drugih ljudi koji su uvijek spremni pružiti podršku – kazala je Rašidović.

Urednik novina “Glas Goražda“ Slavko Klisura pojašnjava da se na ovaj način nastoji afirmisati humanost, kao jedna od temeljnih ljudskih vrlina. Dodao je da mu je posebno drago što se prvo priznanje dodjeljuje jednoj ženi koja je cijelim svojim bićem posvećena drugim ljudima, prije svih djeci.

– Želimo izdvojiti pojedince koji su se posvetili nekome kako bi oni bili inspiracija i drugim ljudima prije svega mladima. Upravo to je i cilj uspostavljanja ove nagrade u vremenu kada smo pomalo daleko jedni od drugih i kada smo zaboravili koliko je važno biti dobar čovjek i koliko se dobrota vraća na način da se umnožava dijeleći sa drugima – kazao je Klisura.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA