11.6 C
Sarajevo
26.04.2024

Mladi Amar Dževlan, osvojio U17 prvenstvo Švedske!

Nakon izvrsne jesenje sezone Amar je dobio poziv iz talijanske Bolonje, gdje je nastavio usavršavanje. Pored Bolonje, imao je mogućnost svoju karijeru nastaviti u Laziju ili Parmi, ali smatra da je Bolonja za njega trenutno najbolji izbor.

“Odradio sam dva treninga s timom U17, od samog početka. U četvrtak sam trenirao s glavnim trenerom golamana, te odigrao i prvi interni meč s Primavera ekipom”– kaže mladi golman reprezentacije švedske, koji je inače porijeklom iz Sarajeva.

Dževlan kaže da ga je Bologna dugo pratila, te da je pozvan u njihove redove posije finala Švedske za fudbalere do 17 godina, a koje se igralo između Hammarby i Malmö.

- OGLAS -

“Gledali su me nekoliko mjeseci, a nakon što sam odigrao finale U17-SM protiv Malmöa, i odradio odličan meč, pozvali su me i rekli da sam dobrodošao da treniram u Bolognu”.

Istakao je da je tempo treninga bio veći nego na obuci u Švedskoj, a dobio je priliku da u Bologni trenira s Lukaszom Skorupskim, koji je prvi golman tima.

“Imao sam čast da treniram i s trenerom golmana Gianlucom Pagliucom, koji je upisao 39 nastupa za reprezentaciju Italije. Bilo je jako zabavno i imaju veoma brz tempo. Nije bilo odmora, bilo je različitih tehničkih vježbi, ali je bilo poučno”.

Amar je podijelio i svoje utiske o Bologni:
“To je vrlo organizovan klub. Imaju veoma moderan kompleks terena, a to je ostavilo dobar utisak na mene od samog početka. To je jako dobar klub sa tradicijom”.

Za kraj rekao nam je da li je u planu da se vrati u Bolognu:

“Rekli su mi prije nego što ću se vratiti u Švedsku da su bili vrlo zadovoljni. Vidjet ćemo šta će se dešavati dalje”

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA