5 C
Sarajevo
27.04.2024

Novi potpisi u NBA: Rondo napustio prvake, Hayward blizu Hornetsa, Ibaka u Clippersima

U NBA ligi se nastavlja lov na slobodne igrače, brojni potpisi ugovora desili su se i sinoć.

Atlanta se pojačala na bekovskim pozicijama, Rajon Rondo je napustio aktuelne prvake Lakerse i pristupio Hawksima, baš kao i Khris Dunn, dojučerašnji član Chicago Bullsa.

Lakerse je napustio i Dwight Howard, koji karijeru nastavlja u Philadelphiji.

- OGLAS -

Američki mediji najviše trenutno pišu o Gordonu Haywardu, koji napušta Boston Celticse. Navodno je krilni košarkaš blizu Charlotte Hornetsa, koji su se razišli s Nicolasom Batumom upravo kako bi napravili takozvani “cap space” za dolazak Haywarda.

Sredinu bi trebao promijeniti i Serge Ibaka. Kako javlja poznati novinar Adrian Wojnarowski, krilni centar Toronta vjerovatno će potpisati dvogodišnji ugovor sa Los Angeles Clippersima.

Golden State Warriorsi su angažovali Brada Wanamakera, a navodno pregovaraju s Marcom Gasolom, koji još nije promašao zajednički jezik oko novog ugovora sa Toronto Raptorsima.

Nakon odlaska Erica Bledsoea u New Orleans, Milwaukee je doveo DJ Augustinea iz Orlanda kako bi adekvatno pokrio poziciju playmakera.

Moe Harkless je pojačao prvake Istoka, s Miami Heatom je potpisao jednogodišnji ugovor.

U narednim danima očekuje se još mnoštvo promjena u igračkim kadrovima NBA ekipa, šuška se o nekoliko spektakularnih trejdova.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA