17.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Čelik: Podrška Uredu za borbu protiv korupcije

 
Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik inicirao je današnji sastanak sa šefom Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo Erduanom Kafedžićem te iskazao potpunu podršku radu Ureda naglašavajući važnost procesa koje vodi u domenu borbe protiv korupcije i njenoj prevenciji.

– Želimo čuti koje su trenutne potrebe tog ureda u smislu kadrovskog i materijalnog jačanja kao i njegovog adekvatnog smještaja. Kao predsjedavajući Skupštine KS poručujem da ćemo kroz Budžet KS za 2020 godinu, u skladu s iskazanim potrebama, jačati kapacitete ovog Ured jer nam je vrlo važno njegovo djelovanje u borbi protiv korupcije kao i upravljanje  kvalitetom – poručio je Čelik.

Po riječima Kafedžića, rad Ureda svakim danom potvrđuje svoju svrhu i procesi koji se tamo vode se proširuju i intenziviraju.

– Podrška Skupštine KS će svakako biti potrebna i važna posebno u domenu kadrovskog jačanja i osposobljavanja kao i drugi vidovi finansijske potpore njegovom radu – istakao je Kafedžić, saopćeno je iz Press službe KS.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA