Vijesti
Svadba u Vogošći, policija hapsila zbog pucnjave U subotu, 28. marta 2020. godine MUP KS je obaviješten da je došlo do upotrebe oružja u ulici Miholjići, u općini Vogošća.
# N1

U subotu, 28. marta 2020. godine MUP KS je obaviješten da je došlo do upotrebe oružja u ulici Miholjići, u općini Vogošća. Po dolasku na mjesto događaja - utvrđeno je da se radi o svadbenom okupljanju -. iako su ranije od strane nadležnih organa donesene naredbe i preporuke kojima se zabranjuju okupljanja s ciljem prevencije širenja korona virusa.

"Daljim operativnim radom policijski službenici su otkrili osobe koje su učestvovale u izvršenju krivičnog djela Izazivanje opće opasnosti i držanje oružja bez odobrenja nadležnog organa, te su slobode lišena tri lica, koja su smještena u prostorije za zadržavanje Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode Uprave policije MUP-a KS", saopćeno je iz MUP-a KS.

"O svemu je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo po čijem ovlaštenju su policijski službenici Uprave policije izvršili uviđaj na mjestu događaja i tom prilikom pronašli 71 čahuru usljed upotrebe oružja" - saopćeno je.

Izvršen je i pretres jednog vozila i kuće gdje su pronađeni pištolji, kao i dokazi koji dovode u vezu sa izvršenjem opisanih krivičnih djela.

"Upozoravamo sve one koji se u ovoj situaciji uzrokovanoj pandemijom korona virusa ponašaju neodgovorno i ne poštuju naredbe nadležnih organa, da će biti sankcionisani u skladu sa zakonom, pogotovo ukoliko svojim ponašanjem dodatno uznemiruju javnost, kao što je to bio slučaj danas, gdje su, osim okupljanjem, dodatno i upotrebom oružja, izazvali nepotrebnu opasnost po građane koji žive na ovom lokalitetu", glasi apel MUP-a KS.

Građane pozivaju na punu saradnju sa policijom Kantona Sarajevo, te da policiji prijavljuju eventualna saznanja o okupljanjima na području Kantona Sarajevo, kao i druga saznanja od interesa za opću sigurnost građana i njihove imovine.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.