Vijesti
Teška nesreća u centru Sarajeva, muškarac životno ugrožen Jedna osoba teško je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se jučer dogodila u Odobašinoj ulici u centru Sarajevu, saopćeno je danas iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.
#

Do nesreće je došlo jučer u 14,50 sati, na kolovozu ulice Odobašina, općina Centar Sarajevo. Tom prilikom došlo je do skretanja u desnu stranu van kolovoza i prevrtanja na trotoar mopeda marke “Gilera”, reg. oznaka T29-J-846, kojim je upravljao vozač S.T., rođen 1995.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

''U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je vozač S.T., a ljekarska pomoć mu je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za anesteziju i reanimaciju zadržan na daljem liječenju.

Uviđaj na licu mjesta su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Policijski službenici Odjeljenja za sobraćajne istrage, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, nastavljaju dalji rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode'', saopćeno je danas iz MUP-a.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.