23.8 C
Sarajevo
16.04.2024

Hrvatska: Kod Zlarina u more pao helikopter Kiowa Warrior

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske izvijestilo je kako je u području otoka Zlarina i Zlaća oko 11 sati došlo do pada helikoptera Kiowa Warrior tijekom trenažnog leta, javlja Anadolu Agency (AA).

Helikopter je pao u Jadransko more, a na mjesto događaja poslana su dva broda, javila je policija.

“Obavještavamo vas da je u Operativnom dežurstvu policije Policijske uprave u 11,06 sati zaprimljena dojava da je između Zablaća i Zlarina u more pao helikopter. Odmah po dojavi na mjesto događaja upućena su dva broda Postaje pomorske policije uz policijske službenike ostalih policijskih postaja”, izvijestila je hrvatska policija.  

- OGLAS -

Dodali su da su o događaju obaviještene i sve druge službe, Lučka kapetanija, hitna služba, vatrogasci i sve druge nadležne službe.

„U području otoka Zlarina i Zlaća došlo je do pada helikoptera Kiowa OH-58 D tijekom trenažnog leta koji je započeo u ponedjeljak, 27. siječnja 2020, u 10,30 sati”, izvijestilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH).

Iz MORH-a navode kako su poduzete sve mjere i radnje u cilju pronalaska i spašavanja posade, kao i da će javnost o detaljima biti izviještena pravovremeno.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA