12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Rijedak prirodni fenomen: Drvosječa u stablu oraha našao siluetu žene

Drvosječa Osman Balta iz Kastamonua na imanju je posjekao 120 godina staro stablo oraha, a na presjeku stabla je pronašao siluetu profila žene. Silueta je jasno vidljiva kada se stablo pokvasi.

U razgovoru s novinarom AA, Balta je kazao kako je fotografiju stabla objavio na društvenim mrežama i kako ga je već kontaktiralo više zainteresiranih kupaca.

“I ja sam bio veoma iznenađen kada sam vidio siluetu. Silueta se od panja proteže dva metra kroz stablo. Čekam neke ljude koji su se najavili da će doći iz Istanbula i Burse. Mnogi se zanimaju za ovo stablo”, kazao je Balta koji se nada da će i novčano profitirati prodajom stabla.

- OGLAS -

Na upit da li je prije bilo sličnih slučajeva, Balta je kazao da je nekoliko drvosječa u Bursi ranije pronašlo neke zanimljive oblike i siluete u stablima.

“Možda sam i ja posjekao neka ovakva stabla, ali nisam to ni gledao dok nas jedan kolega iz Burse nije upozorio da pratimo presjeke jer se može dobro zaraditi od toga“, kazao je Balta.

Balta je dalje u razgovoru s novinarom kazao da postoji legenda da orahovo stablo, poput ljudi i životinja, može da pamti stvari koje ostave jak dojam na njega.

Dodao je da je silueta vjerovatno lik neke lijepe djevojke koja je sjedila u hladovini ili prošla pored oraha.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA