1.6 C
Sarajevo
20.04.2024

Haos u Hrvatskoj: Bura prevrnula šest kamiona, zatvorena oba Maslenička i Paški most, udari vjetra jači od 200 km/h (FOTO)

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) na starom Masleničkom mostu zabilježeni su udari vjetra od gotovo 195 km/h, dok su na Paškom mostu udari bili i 216 km/h.

Zbog popunjenih odmorišta na autocesti A1 mole se vozači teretnih vozila da ne kreću na put ili da se isključe iz prometa na prvom slobodnom odmorištu. HAK moli da zbog izrazito nepovoljnih vremenskih uvjeta i brojnih poteškoća u prometu vozači odgode put do poboljšanja vremenskih uvjeta.

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje te čvorova Dugopolje i Bisko, Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene te Posedarja i starog Masleničkog mosta, DC1 Gračac-Knin, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno i Paški most.

- OGLAS -

Samo za osobna vozila otvorene su; A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Macelj u oba smjera, Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Karlobaga, riječka obilaznica između čvorova Orehovica i Škurinje (most Rječina), DC27 Gračac-Obrovac, DC25 Gospić-Karlobag.

Olujna bura stvara probleme na cijeloj obali pa tako i u Zadarskoj županiji, a najčešće probleme koje izaziva su oni u prometu.

Morski.hr piše kako je bura je prevrnula i šleper na Masleničkom mostu. Doslovno ga je zarotirala na cesti dok je tegljač s prikolicom prevrnula. Diljem zemlje prevrnulo se šest kamiona.

Zbog prevrnute prikolice za promet je bila zatvorena cesta D27, Kruševo – Obrovac. Na državnoj cesti D45, Maslenica – Zaton obrovački, također zatvorenoj za promet, prevrnut je kamion albanskih registarskih oznaka

  
Kod Otrića je na cesti Gračac – Knin prevrnut kamion te je cesta zatvorena za promet u oba smjera, kazali su iz PU zadarske, piše Zadarski.hr
 
 
  

Bura raznosila cijevi i razbijala auta u Makarskoj

Jaki udar bure u Vepricu kod Makarske otpuhao je Toyotu Yaris na betonski odbojnik uz cestu. Žena je vozila iz smjera Makarske prema Splitu kad ju je bura doslovno otpuhala.

U kasnim popodnevnim satima bura je makarskom području dodatno pojačala pa su zabilježeni udari od 170 km/h. Jaka bura na tom području prouzročila je veću stetu. U jednom trenutku cijevi s gradilišta trgovačkog centra bura je pobacala unaokolo i oštetila desetak automobila ispred gradske dvorane.

  

Vatrogasna postrojba Zagreb samo do 18:00 sati odradila je 60-ak intervencija. Uglavnom se radi o srušenom drveću no bilo je tu i oštećenih fasada, krovova i limova koji su prijetili padom.

‘Vjerojatno najveća šteta je zabilježena u Maksimirskoj cesti gdje je vjetar odnio čak 600 m2 krova i oštetilo 11 automobila. Nažalost istovremeno imamo i dva požara, požar krovišta kuće u Kozari putevima i požar napuštene kuče u Prekvršju.

Osim profesionalnih vatrogasaca na teren su podignuta i sva dobrovoljna vatrogasna društva koja su po potrebi pozivana na intervencije, dok su tri dobrovoljna vatrogasna društva dežurala u profesionalnim vatrogasnim postajama’, objavili su zagrebački vatrogasci na Facebooku.

  
 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA