23.8 C
Sarajevo
16.04.2024

Bosanka koja osvaja svijet uličnim plesom: Pročitajte njenu priču (VIDEO)

Mlada Tuzlanka Melisa Činić koja koristi plesno ime SHZA, najbolja je plesačica u regiji i cijelu regiju će predstavljati u Parizu na svjetskom finalu Red Bull Dance Your Style.

Ona je iznimka koja pokazuje da se upornim radom i treningom, uz talenat može napraviti puno. 

Prvo je odnijela fenomenalnu pobjedu na Red Bull Dance Your Style bh. finalu koje je održano u Zetri, 26.4.2019. godine. Kadrovi sa ovog eventa su obišli cijeli svijet, a SHZA je dobila simpatije velikog broja ljudi koji su gledali njen nastup u Sarajevu.

- OGLAS -

Svoju kvalitetu je pokazala i u Zagrebu, na regionalnom finalu Red Bull Dance Your Style gdje su pored četiri plesača iz BiH također učestvovala po četiri plesača iz Slovenije, Hrvatske i Srbije.

Red Bull Dance Your Style je inovativni način plesnog takmičenja, koji unosi zabavu i daje moć odlučivanja publici. Na kraju svake plesne borbe, publika crvenim i plavim karticama ocjenjuje i proglašava pobjednika koji ide u naredni krug.

Nastupom u regionalnom finalu u Zagrebu, SHZA nije imala svoju publiku, ali je pred zagrebačkom publikom pored Dženi iz Sarajeva pobijedila i dva ponajbolja hrvatska plesača Luks de Luxa i Anisa. Na kraju je u finalu, skoro stopostotnom podrškom publike, pobijedila Slovenca Nachosa.

Upravo je Nachos imao sve pohvale za Melisin nastup u finalu, a njegovim pohvalama su se pridružili i svi ostali takmičari.

“Hvala zagrebačkoj publici koja je prepoznala to nešto u meni i što su mi dali glasove pored ovako dobrih plesača koji su nastupili.” izjavila je SHZA odmah nakon što su je proglasili najboljom na regionalnom takmičenju.

Samo riječi hvale o drugim takmičarima je imala ova mlada Bosanka, a nakon povratka u Tuzlu i kada su se emocije slegle, nada se da na Svjetskom finalu u Parizu neće razočarati svoje kolege.

“Još nisam svjesna da sam osvojila, a oduševljena sam kako su svi u Tuzli sretni i pozitivni mojim uspjehom. Dobivam podršku iz cijele regije, tako da sam već počela sa treninzima i pripremama za Pariz.“

Svjetsko finale Red Bull Dance Your Style se održava 12. oktobra u Parizu, a Bosnu i Hercegovinu i plesače iz cijele regije će predstavljati mlada Melisa, aka. SHZA.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA