11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

Ministrica Husić-Mehmedović u posjeti ANUBiH: Uspostaviti još bolju saradnju

Saradnja Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo sa predstavnicima Akademije nauka i umjetnosti BiH (ANUBiH) bila je povod današnje posjete ministrice Melike Husić-Mehmedović toj naučnoj instituciji, gdje je razgovarano o radu Akademije, aktuelnim projektima i budućim planovima, ali i problemima s kojima se suočava ta institucija već duži period, posebno u finansijskom smislu.

Kako je istakla ministrica Husić-Mehmedović, ANU BiH je od posebnog društvenog značaja ne samo za Kanton Sarajevo, nego i Bosnu i Hercegovinu.

Ministricu i njene saradnice ugostili su potpredsjednica ANUBiH akademkinja Lidija Lincender-Cvijetić i akademik Asif Šabanović, koji su posebno naglasili kako je dosadašnju saradnju potrebno dodatno intenzivirati.

- OGLAS -

Akademik Šabanović je istakao kako je saradnja važna i sa Ministarstvom, ali i sa Univerzitetom koje, po njegovim riječima, postaje tačka u kojoj se nauka i obrazovanje presijecaju i nadopunjuju.

Ministrica Husić-Mehmedović je istakla da podržava važnost i ulogu Akademije u društvu, zbog čega su i njeni članovi uključeni u izradu zakonskih rješenja u oblasti visokog obrazovanja i nauke, a sve s ciljem međusobne bliže saradnje kako bi se, potcrtala je, zajednički glas bolje čuo.

Najavila je da je ovo samo prvi od niza budućih redovnih sastanaka koji će se održavati u kontinuitetu, kako bi jedni drugima pružili podršku na zajedničkom putu ka unapređenju kvaliteta nauke i obrazovanja u Kantonu Sarajevo, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA