8 C
Sarajevo
26.04.2024

Kandidat Četvorke za gradonačelnika Sarajeva bit će Bogić Bogičević?

Socijaldemokratska partija BiH predložit će kandidata za gradonačelnika Sarajeva, a ukoliko stranke Četvorke budu imale većinu u općinskim vijećima onda bi i pozicija gradonačelnika bila osigurana, kazao je na danas u Sarajevo predsjednik ove stranke Nermin Nikšić.

On je novinarima na press konferenciji rekao da već imaju ozbiljno ime, ali da još uvijek čekaju zvaničnu potvrdu.

„SDP BiH dobio je pravo da predloži kandidata za gradonačelnika. Uz ovih devet ljudi u kampanji pobrinut ćemo se da stoji i učestvuje i čovjek koji bi u ime Četvorke trebao da bude gradonačelnik, o imenu će se govoriti kasnije kada sve bude zvanično“, kazao je Nikšić.

- OGLAS -

Prema nezvaničnim informacijama, SDP i Četvorka, kao kandidata za gradonačelnika žele predstaviti Bogića Bogičevića, jednog od najistaknutijih bh. političara i nekadašnjeg člana predsjedništva SFRJ-a.

Prvi pregovori su, doznajemo, obavljeni i Bogičević je načelno dao saglasnost, ali je rekao da će konačan odgovor ipak dati tek u narednim danima.

Podsjećamo, kandidati za načelnik općina ispred Četvorke danas su potpisali zajedničku izjavu kojom se obavezuju na dosljedno sprovođenje zajedničkog programa i djelovanja.

Podsjećamo kandidati za načelnike Četvorke su: Adnan Delić, Amar Dovadžija, Dženan Brkanić, Enes Kazić, Elvedin Tatarević, Hasan Tanović, Ibrahim Hadžibajrić, Nermin Muzur i Srđan Mandić.

(RSA)

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA