10 C
Sarajevo
19.04.2024

Kina: Od korona virusa umrle najmanje 304 osobe

Bilans smrtno stradalih usljed zaraze smrtonosnim korona virusom u Kini porastao je na 304 osobe, javlja Anadolu Agency (AA).

Nacionalna zdravstvena komisija Kine saopćila je da je u toj zemlji potvrđeno 14.380 slučajeva korona virusa (2019-nCoV). U kritičnom stanju je 2.110 osoba.

Navedeno je kako se sumnja da su 19.544 osobe zaražene tim virusom. Do sada je iz bolnica otpušteno 328 osoba.

- OGLAS -

U posljednja 24 sata od posljedica korona virusa preminulo je 45 osoba, a virus je ustanovljen kod još najmanje 2.590 osoba.

Potvrđeno je također kako je od ukupnog broja umrlih, 294 u provinciji Hubei, epicentru kororna virusa.

Desetine slučajeva zaraze korona virusom potvrđene su i u Tajlandu, Japanu, Singapuru, Australiji, Maleziji, SAD-u, Francuskoj, Njemačkoj, Sjevernoj Koreji, Južnoj Koreji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Kanadi, Vijetnamu, Italiji, Nepalu, Kambodži, Šri Lanki, Finskoj i Indiji.

Opasni korona virus prvi put se pojavio u kineskom gradu Wuhanu, a Odbor za vanredne situacije Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) u četvrtak je epidemiju korona virusa proglasio hitnim stanjem od globalnog značaja. Odluku je saopćio generalni direktor SZO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus u sjedištu UN-ove zdravstvene agencije u Ženevi.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA