Vijesti
Tužilaštvo traži produženje pritvora Elezu za još dva mjeseca Tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine Dubravko Čampara zatražio je na ročištu da se za još dva mjeseca produži pritvor Darku Elezu, optuženom za teška krivična djela organizovanih ubistava, iznuda i drugih krivičnih djela.
#

Čampara je obrazložio da je pritvor zatražen zbog mogućnosti Elezovog bjekstva, utjecaja na svjedoka i ponovnog činjenja krivičnog djela.

On je rekao da je posljednji svjedok, koji je saslušan, tvrdio da su i njemu i njegovoj porodici upućivane prijetnje. Elezov advokat Senad Kreho rekao je da nema nikakvog osnova da se Elez drži u pritvoru i da su navodi Tužilaštva čista fantazija.

Elez je rekao da pristaje na mjere zabrane, ali da će, zbog svega što se protiv njega “pakuje”, iz Istočnog Sarajeva preseliti u Sarajevo. Sudija u ovom predmetu Jasmina Ćosić-Dedović rekla je da će Sud odluku o produženju pritvora donijeti u zakonskom roku.

Ranije određeni, jednomjesečni pritvor Elezu ističe 5. aprila.

Elez je jedan od optuženih u okviru predmeta “Lutka” za ubistva, pokušaje ubistva, pljačke transporta novca i druga krivična djela i on je iz Srbije izručen Bosni i Hercegovini prošlog mjeseca.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.