13.8 C
Sarajevo
20.04.2024

Brojanje glasova prispjelih putem pošte moglo bi početi danas

 U zavisnosti od dinamike priprema, postoji mogućnost da će brojanje te kategorije listića početi u popodnevnim satima, saopšteno je iz Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIKBiH).

Izborni posmatrači akreditirani za posmatranje rada Glavnog centra za brojanje imaju pravo posmatrati sve aktivnosti koje se provode u Glavnom centru za brojanje.

IZ CIK-a BiH, u vezi sa izborima za Gradsko vijeće Grada Mostara koji su održani u nedjelju, 20.12.2020. godine, podsjećaju da se u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu (dvorana Zetra) vrši prebrojavanje: listića sa biračkih mjesta za glasanje u odsustvu, glasačkih listića iz inostranstva, glasačkih listića birača koji su glasali putem redovnih i COVID-19 mobilnih timova, te glasačkih listića birača koji su glasali na nepotvrđenim glasačkim listićima. Takođe, provode se i brojanja po naredbama Centralne izborne komisije BiH.

- OGLAS -

Prve aktivnosti Glavnog centra za brojanje u vezi sa izborima u Mostaru počele su dan nakon izbora. Glavni centar za brojanje, u skladu sa Planom rada, nije radio u dane praznika 25. i 26.12.2020. godine, i neće raditi 01. i 02.januara, kao ni 06. i 07. januara 2021. godine.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA