Vijesti
U nastavku policijske akcije u Sarajevu uhapšene još dvije osobe Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga su nastavili realizaciju operativne akcije "Kasper II"
#

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhaspili su jučer u 12.50 sati osobu inicijala U. H., rođen 1978. godine iz Sarajeva.

Policijski službenici su, na osnovu naredbe za pretres Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, izvršili pretres kuće i pratećih objekata u ul. Humka, područje općine Centar Sarajevo, koje koristi U. H. i tom prilikom pronašli i uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeli jednu digitalnu vagu za precizno mjerenje sa ostacima NN materije koja asocira na opojnu drogu i jedan mobilni telefon.

Istog dana u 13.50 sati u okviru realizacije pomenute operativne akcije, policijski službenici su zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhaspili osobu inicijala E. Š., rođen 1989. godine iz Sarajeva.

Izvršenim pretresom kuće i pratećih objekata koje koristi pomenuta osoba u ul. Braće Kadić, područje općine Centar Sarajevo, policijski službenici su pronašli i uz potvrdu o oduzimanju privremeno oduzetih predmeta oduzeli jednu digitalnu vagu sa ostacima NN materije koja asocira na drogu i 4 (četiri) paketića suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, prenosi N1.

Uhapšene osobe predate su u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na kriminalističkoj obradi lica i dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.