15.5 C
Sarajevo
01.05.2024

Dodik sazvao sjednicu Predsjedništva BIH, najavio smjene ambasadora

Naveo je da sjednica  može biti održana u zgradi u Sarajevu ukoliko bude postignut dogovor o isticanju zastave RS-a, u suprotnom će predložiti da bude održana video-linkom.

– U Predsjedništvu i dalje imamo problem isticanja zastave RS-a na sastancima kojima prisustvujem. BiH je sastavljena iz dva ravnopravna entiteta i iz toga proizilaze sva kasnija postavljenja organa BiH. U pogledu isticanja zastave moj pristup ostaje isti – rekao je Dodik danas novinarima nakon sastanka sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Matthew Palmerom u kabinetu u Sarajevu, prenosi Srna.

Dodik je naveo da je na dnevnom redu prve radne sjednica Predsjedništva BiH 50 tačaka, od kojih je jedna smjena ambasadora.

- OGLAS -

– Povući ću značajan broj ambasadora i veoma brzo imenovati nove. Zato ću sutra u Banjaluci razgovarati sa predsjednicom RS-a Željkom Cvijanović, jer prema Ustavu RS-a predsjednik Republike predlaže i bira ambasadore, a član Predsjedništva to treba da proglasi. Želim da se ponašam u skladu sa Ustavom RS-a – poručio je Dodik.

Prema njegovim riječima, na sjednici bi trebalo da bude donesena jedna izjava o evropskim integracijama, veliki broj bilateralnih sporazuma, te razmatran rad Savjeta ministara u oblasti evropskih integracija.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA