1 C
Sarajevo
19.04.2024

Lennox Lewis:“Ponovo bih ušao u ring s Tysonom za 100 miliona dolara“

Iako je penzionisan 2003. Godine, Lennox Lewis je izjavio da bi se vratio u ring sa Mike Tysonom za 100 miliona dolara. Iako je u zreloj starosti, ovaj 53-godišnjak tvrdi da meč s 52-godišnjim Tysonom nije isključen.

Bivši trostruki, svjetski šampion u teškoj kategoriji je izjavio da je odmah spreman upustiti se u ovu suludu avanturu.

„Pa znate, rekao sam ljudima da bih skinuo pidžamu za 100 miliona dolara. Tako da ukoliko si ozbiljan, dođi s njima bebo, pokaži mi papir“, dodaje Lennox.

- OGLAS -

Nastavio je prisjećati se svoje pretposljednje borbe s Tysonom, 2002. godine, gdje je porazio svog rivala u osmoj rundi.

Lewis je dodao: “Pogledao sam Tysonovu historiju, on dolazi iz iste prošlosti iz koje dolazim i ja. Proveo je neko vrijeme u zatvoru… Dok je on bio u zatvoru, ja sam se borio naporno. On nije imao to tamo, tako da kad je izašao, to je bilo obično treniranje i morao je opet raditi ono što on zna, ne ono što voli, jer to će mu donijeti novac – to će staviti hranu na sto.“

„Gledam stare borce kroz historiju i kažem da ono što ih je navelo da tako dugo ostanu u boksu je činjenica da je to jedino što su znali. Oni neće biti pjevač ili plesač ili šta već, znaju samo za boks, i od njega dobijaju svoj novac, pa je to ono što ih vraća u ring“, zaključuje bivši svjetski šampion.

Posljednja Lewisova borba desila se 2003. godine, kada je savladao Vitalija Klička. Tyson je slijedio njegov primjer te se penzionisano 2005. godine.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA