Vijesti
U sinoćnjoj saobraćajnoj nesreći na području Novog Grada jedna osoba smrtno stradala Postupajući tužitelji naredili su obdukciju tijela.
#

U ponedjeljak, 8. maja, oko 20.00 sati u ulici Džemala Bijedića, na području općine Novi Grad Sarajevo, došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj je život izgubila jedna osoba.

Kako se navodi u zvaničnom saopćenju MUP-a KS, u saobraćajnoj nesreći je došlo do skretanja u lijevu stranu, van kolovoza, ulice Džemala Bijedića i udara u betonski zid parking-prostora, putničkog motornog vozila "Ford Mondeo", kojim je upravljao vozač iz Sarajeva, a koji nakon udara nastavlja vožnju i prelazi na desnu stranu kolovoza te udara u poslovni objekt u ulici Džemala Bijedića, nakon čega se vozilo zaustavilo.

Na mjestu nesreće upućena je ekipa ZZHMP Kantona Sarajevo, gdje su ljekari konstatovali smrt vozača. Po nalogu dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz angažman sudskog vještaka saobraćajne struke.

Postupajući tužitelji naredili su obdukciju tijela. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage Sektora uniformisane policije nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.